Lucky Matcha 30g

12 600Ft

100 csésze tea

Összetevők: 100% Matcha 100% béke és szeretet

Minden nap egy pohár Lucky Matcha, a tiszta energia kulcsa!

Elkészítés:

  • 0,30g matcha por ( 1/4-ed csapott teáskanál)
  • víz
  • 40-80C°

A Lucky Matchát Kiotóban, kizárólag szár és ér mentes tealevelekből állítják elő, ami csodálatos jáde színt, és csokoládés ízvilágot kölcsönöz neki. Felébreszti a testet, megnyugtatja a lelked. Feltölt energiával, vitaminokkal, antioxidánsokkal. A benne található L-Theanine dopamint és szerotonint állít elő, megteremtve a békét és figyelmet egyszerre.

Miért Lucky és miért róka?

Mert hiszünk a szavak erejében. Minden doboz rejt egy üzenetet, ami számodra hozhat pozitív gondolatot, egy ötletet vagy akár egy mosolyt is, hogy igazán bearanyozza a napod a kedvenc zöld italod.

A matcha tea, a zöld arany, a bőség és jólét szimbóluma japánban. Természetes találkozás a hasonló elveket képviselő kicune (róka) szellemiségével.

A Lucky Matcha elkészítése egyszerű, de mégis szertartásos odafigyelést igényel. 1/4 teáskanál matchát önts fel 2 dl 70-80°C-os vízzel és keverd, míg teljesen homogén nem lesz az ital, a tetején pedig szép, egységes habréteg jelenik meg.

Matcha elkészítési módok

A nem-hivatalos (csakai) és a hivatalos (csadzsi) teaszertartáson a más-más elkészítési módú matcha teákat isznak. A csakai során enyhébb főzetet készítenek, a csadzsi során viszont erős és enyhébb teát is. Először az erősebb koichát, majd az édesebb usuchát kóstolják meg.

A sűrűbb, krémesebb Koicha (濃茶) tea elkészítéséhez több gyakorlatra van szükség. A Koichához 4-5 chasahakuval, azaz bambusz kanállal teszünk a csészébe, amit fél deciliter vízzel öntünk fel. A matcha port a víz egy részével, megfontolt mozdulatokkal keverjük krémesre, habosra. Ha már krémes, hozzáadjuk a maradék vizet és még keverjük kicsit.

Az édesebb, enyhébb, ugyanakkor hígabb Usucha (薄茶) tea készítéséhez általában két chashaku teára és 1 dl vízre van szükség. A teát 80 fokos vízzel öntjük fel. Ezt a chasennel, a borotvapamacsra emlékeztető bambuszkeverővel habosra keverjük. Arra nagyon kell ügyelni, hogy a tea felülete minél egységesebb legyen, a habon pedig ne legyenek nagy buborékok.

A tea három fő hatása:

  • A benne található koffein hosszú távon fejti ki hatását, órákon át frissnek érzed tőle magad, nem úgy, mint a kávétól.
  • Fogyasztásának eredménye: nyugodt fegyelmezettség, kiegyensúlyozott összpontosítás.
  • Rendkívül magas antioxidáns tartalma miatt segít a betegségek és a rák megelőzésében.
0
    0
    Kosár