2 090Ft

Bhut Jolokia – Szellem Chili Szósz

(2011-ig a világ legerősebb paprikája)

  • 95,6% színtiszta paprika
  • Ecetmentes
  • Magmentes
  • Sűrítőanyag-mentes
  • Hőkezeléssel tartósítva
  • 1.000.000  SHU Erősség

A Bhut Jolokia, más néven Szellem chiliből készült termékünk az egyik legelső szószunk, amit 2012-ben kezdtünk gyártani, igaz, akkor még más néven. Két év kísérletezés után alakult ki a mai végleges recept és a forma, amit azóta is szeretettel használunk. Ez idő alatt már bejárta Magyarországot és Hollandiát, valamint Ausztrián kívül Amerikát is, ahol 2017-ben paprika keverék kategóriában megnyerte a World Hot Sauce Awards-ot, más néven az amerikai chili világversenyt, ami nem csak nekünk, de az Országnak is nagy dicsőséget jelent! Diadalát az egyedi ízvilágának köszönheti. Első kóstolásnál kiérződik a Szellem chili tiszta íze, majd pár másodperc múlva lassan, fokozatosan elkezd egyre jobban csípni a végén pedig garantáltan könnyet csal a szemünkbe.

A recept alapja a Bhut Jolokia chili és a kápia paprika finom ötvözete, amit azóta már sokan megpróbáltak lemásolni nem sok sikerrel. Különlegessége még, hogy kicsumázzuk a paprikát és úgy daráljuk le. Ezáltal nem terheli meg a gyomrot! Semmilyen sűrítőanyagot nem használunk (pl. xantán gumi) a paprika tisztán ledarálva olyan állagú, ahogy az üvegben van. Ezeknek a prémium eljárásoknak és a befőzési technológián alapuló tartósításnak köszönhetően olyan érzés mintha az ember egy friss különleges ízű paprikába harapna bele!

Főként pörköltek, babgulyás, halászlé és húsleves utólagos ízesítéséhez ajánljuk, de kiváló ajándék ötletnek is ha szeretnénk meglepni vele valamelyik szerettünket.

A végső felhasználásának csak a fantázia tud határt szabni. Felbontás után hűtőben tárolva hosszú ideig megőrzi minőségét így biztosítva, hogy ha nem fogyna el rövid időn belül a Jolokia 4X-ünk akkor is bármikor kéznél legyen, és a segítségével nem csak erőssé, de különlegesen finommá tehessük vele az ételünket.

Tömeg: 40g

Felbontás után hűtőben, gyermekek elől elzárva tartandó! Minőségmegőrzési idő az üveg alján.

Vélemények

„Jolokia 4X – Shot 40g” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosár