Diabet Teakeverék (100g) Szálas

890Ft

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza!

  • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!
  • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
  • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak!Tulajdonság, hatás:

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati tapasztalatok igazolják.
Mi a hatóanyaga?

Egy lapos evőkanál (kb.1 g) tartalma: 0,50 g babhüvely (Phaseolus vulgaris L., pericarpium); 0,30 g kukoricabajusz (Zea mays L., stigma); 0,10 g szederlevél (Rubus fruticosus L. et/seu Rubus caesius L.,folium); 0,10 g borsosmentalevél (Mentha piperita L., folium).
Mit tartalmaz még a termék?

A teakeverék nem tartalmaz mesterséges ízesítő- és színezőanyagokat, tartósítószert.
Mikor ajánlott a teakeverék fogyasztása?

Cukorbetegségre való hajlam esetén az étrend szabályozásával elérhető egyensúlyi állapot fenntartására és elősegítésére.
Mikor nem ajánlott a teakeverék fogyasztása ?

A teakeverék összetevőivel szembeni egyéni túlérzékenység (allergia), epebántalmak (pl. epekő, epeutak gyulladásos megbetegedései) és nyelőcső-reflux esetén (a készítmény borsosmenta összetevője a kellemetlen tünetek erősödését okozhatja), a teakeverék nem fogyasztható.
Mit kell tudnia a teakeverék fogyasztása előtt?

A teakeverék hatására vércukorszintje csökkenhet. A tea enyhe vizelethajtó hatású. Cukorbetegségre való hajlam esetén időnkénti vércukorszint ellenőrzés mellett javasolt a fogyasztása. Tudnia kell, hogy kezelendő problémái milyen eredetűek. Amennyiben bizonytalan a tünetei okában, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.
Fogyaszthatják-e gyermekek a teakeveréket?

12 éves kor alatt gyermekek a teakeveréket biztonságossági adatok hiányában nem fogyaszthatják.
Fogyasztható-e a teakeverék gyógyszerekkel együtt?

A javasolt adagolásban gyógyszerekkel való kölcsönhatása nem ismert. A tea fogyasztása befolyásolhatja a vércukorszint csökkentő, illetve a vérnyomásemelő vagy csökkentő gyógyszerek hatását, ezért ezek helyettesítésére semmiképpen nem alkalmazható.Mi a teendő, ha Ön várandós, szoptat vagy gyermeket szeretne?

A teakeverék biztonságos fogyasztására vonatkozóan ezen állapotokban nem állnak rendelkezésre adatok, ezért az alkalmazása nem javasolt.
Amennyiben Ön gyermeket szeretne, úgy a készítmény alkalmazásáról kérje ki kezelőorvosa véleményét.Gépjárművezetésre és gépkezelői tevékenységre van-e hatása a tea fogyasztásának?

Ide vonatkozó adatok nem ismertek.
Hogyan és milyen adagolásban ajánlott a teakeverék fogyasztása?

Egy csapott evőkanálnyi (kb. 1 g) teakeveréket 3 dl (kb. egy csészényi) forrásban levő vízzel leforrázunk, majd lefedve 10 percig állni hagyjuk. Szűrés után édesítés nélkül fogyasztandó. Naponta 3-4 x 1 csészényi tea elfogyasztása ajánlott, étkezés után egy óra múlva vagy étkezéstől függetlenül. Kúraszerű alkalmazása 1-2 hónapig javasolt!
Milyen mellékhatásai lehetnek a teakeverék fogyasztásának?

A teakeverék összetevőivel szembeni egyéni túlérzékenység estén allergiás reakciók (pl. nehézlégzés, bőrreakciók) jelentkezhetnek. Nyelőcső-reflux esetén a kellemetlen tünetek erősödhetnek. Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
Mire kell még ügyelni a teakeverék fogyasztása során?

A teakeveréket gyermekek elől el kell zárni. A tea hosszú ideig vagy túlzott mennyiségben történő alkalmazása hypokalaemiához vezethet, gyomor-bélrendszeri panaszokat okozhat, ha a panaszos a diéta során kevés növényi táplálékot fogyaszt.
Mennyi ideig fogyasztható a teakeverék?

A teakeverék alkalmazása kúraszerűen 1-2 hónapig ajánlott, időnkénti vércukorszint ellenőrzés mellett.
Hogyan kell tárolni a teakeveréket?

Legfeljebb 25 oC-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében a tasakba csomagolt teakeveréket tartsa a jól lezárt dobozban.
Milyen a teakeverék külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Drapp, sárgásbarna és zöld színű, előírás szerinti aprítottságú (2,0 mm – 4,0 mm), borsosmenta illatú teakeverék.
Nyilvántartási szám: OGYI-954/2006


Csomagolás: BOPP-tasakban, dobozban, és celofánban.

Csomagolási egység: 100 g /tasak / doboz / celofán

Gyártó/Forgalomba hozatali engedély jogosultja: 

Mecsek-Drog Kft.

7720 Pécsvárad, Erzsébeti út 18.

 

Elkészítési javaslat

Egy csapott evőkanálnyi (kb. 1 g) teakeveréket 3 dl (kb. egy csészényi) forrásban levő vízzel leforrázunk, majd lefedve 10 percig állni hagyjuk. Szűrés után édesítés nélkül fogyasztandó. Naponta 3-4 x 1 csészényi tea elfogyasztása ajánlott, étkezés után egy óra múlva vagy étkezéstől függetlenül. Kúraszerű alkalmazása 1-2 hónapig javasolt!Kiszerelés

100gÖsszetevők

Egy lapos evőkanál (kb.1 g) tartalma: 0,50 g babhüvely (Phaseolus vulgaris L., pericarpium); 0,30 g kukoricabajusz (Zea mays L., stigma); 0,10 g szederlevél (Rubus fruticosus L. et/seu Rubus caesius L.,folium); 0,10 g borsosmentalevél (Mentha piperita L., folium). Tárolás

Legfeljebb 25 oC-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében a tasakba csomagolt teakeveréket tartsa a jól lezárt dobozban.Tipus

szálasTömeg

100g


 

Vélemények

„Diabet Teakeverék (100g) Szálas” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosár